8. KOŠARKARSKI TABOR PLAMA PUR

KOŠARKARSKI TABOR SAVUDRIJA 2019

Od nedelje, 7. julija do četrtka, 11. julija 2019 je letos potekal poletni košarkarski tabor, ki ga že osmo leto zapored organizira KK Plama-Pur.  S taborom smo pričeli leta 2012. Prva tri leta smo letovali v Savudriji v letovišču Bašanija, se nato za dve leti preselili v Selce, leta 2017 smo organizirali tabor v Novigradu, 2018 in letos pa smo se vrnili v Savudrijo in sicer v Kamp Veli Jože.

Kamp Veli Jože nam nudi veliko. Stanujemo v bungalovih, ki nam nudijo vse kar potrebujemo. Nameščeni so v naravni senci pod velikimi iglavci. 2 minuti hoje je oddaljenih kar 5 košarkarskih igrišč, menza v kateri dobimo 4 obroke je 200 metrov od naših bungalovov, plaže pa nekje vmes, skratka tako blizu, da moramo paziti da nam kakšna žoga ne uide v morje.

Letos smo s seboj peljali 50 otrok od prvega do sedmega razreda. Za njih so skrbeli štirje trenerji in trenerka, ki je skrbela za otroke in trenerje. Razdeljeni so bili v 4 vadbene skupine, ločene po starosti in znanju. Trenirali smo 2x dnevno. Vsebine treningov so bile individualno prilagojene znanju otrok. Znotraj skupin smo izvedli tudi tekmovanja. Mlajši skupini sta tekmovali v spretnostnem poligonu, metih in podajah, starejši pa so se pomerili še v igri 1:1.

Poleg košarkarskih vsebin smo imeli v program vključene še vsakodnevne vodne aktivnosti, gimnastiko na vodnih igralih, sprehode in pohode nismo pa pozabili na družabne igre in druženje. Naj povem, da so naši igralci in igralke preživeli teden brez mobilnih telefonov in ostalih socialnih medijev in ne boste verjeli imeli so se fino. Ne smemo pozabiti tudi na ostale naloge, ki so jih morali opravljati: skrb zase in za soigralce, pospravljanje postelj, omar in sob, vsako dnevno oblačenje in umivanje, skrbeti so morali za mokre brisače in kopalke, ko so se le te posušile pa so jih morali zložiti in pospraviti na svoje mesto, v jedilnici so morali vedno pripraviti mize, nato odnesti svojo posodo in za seboj pobrisati in počistiti, natančno so morali prekalkulirati koliko denarja lahko potrošijo na dan in koliko morajo prišparati da si na koncu lahko kupijo želeno igračko na stojnicah promenade in še bi lahko naštevali.

Otroci so bili pridni, trenerji tudi. Teden je minil brez večjih poškodb. Staknili smo le kakšno prasko ali pa žulj, od utrujenosti pa je komu delalo slabo. Otroci so spoznali kako naporno je športnikovo življenje. Na lastni koži so občutili kako veliko je potrebno delati in trenirati, če želijo enkrat postati pravi košarkarski igralci. Bilo nam je lepo. Naslednje leto se lahko ponovno prijavite na naš že deveti košarkarski tabor. Kam bomo odrinili zveste na začetku leta.

Na slikah si lahko ogledate dogodke zadnjega dne. Dan je zaznamovala podelitev medalj najboljšim iz zgoraj opisanih tekmovanj.

Naslednje klubsko dejanje je Poletna šola košarke v mesecu avgustu kamor vabimo prav vse udeležence tabora. Prijavite se lahko še do konca meseca julija.