NOVA SEZONA-NOVA GENERACIJA!

Plama-pur vstopa v svojo šesto sezono v drugoligaški družbi. V novi sezoni bodo v moštvu samo trije igralci zlate generacije, ki si je izborila  igranje v drugi ligi; Anže Srebovt, Tilen Zalar in Robi Hreščak. Za prenehanje igranja se je odločil kapetan Uroš Jenko, rekorder po nastopih in kapetanskem stažu KK Plame-pur.  S tem tudi simbolno prihaja do menjave generacij v klubu. Člansko moštvo bo v novi sezoni v povprečju štelo le 20 let. Vanj bo vključenih 6 novih igralcev iz mladinskega in kadetskega pogona.

Od igralcev izven domačega okolja v klubu ostaja Siniša Miličević, v novi sezoni pa bosta moštvo okrepila še Grega Sajevic  (letnik 1996,prejšnjo sezono KK Šenčur) in David Ferenčić (letnik 1997, prejšnjo sezono KK Kvarner 2010, Hrvaška).  Zaupanje vodstva kluba bosta še naprej upravičevala glavni trener Rok Dežman ter njegov pomočnik Sašo Ožbolt.

Sezono 18/19 v  2.SKL Bistričani pričnemo 06. oktobra z gostovanjem v Sežani, prva domača tekma bo teden zatem proti aktualnim prvakom 2.SKL KK Podčetrtek.