POKAL MLADIH ◾ KK PLAMA PUR 2.

Košarkarska zveza Slovenije zaradi razvoja, kakovostnejšega dela z mladimi igralci in igralkami ter promocije košarke v mlajših starostnih kategorijah že vrsto let organizira posebno tekmovanje z imenom Pokal mladih. Tekmovanje okrona najboljše klube v Sloveniji v mlajših kategorijah, torej v vseh kategorijah razen članske. Glavni kriteriji pri točkovanju društev so množičnost, kakovost ki izhaja iz uvrstitev ekip v tekmovanju, spoštovanje tekmovalnih določit ter fair playa.

V Pokalu mladih za sezono 2019/20 je bil med 89 klubi najboljši KK Helios Suns Domžale, na neverjetnem drugem mestu pa KK Plama-pur Ilirska Bistrica! Pred klubi kot so Olimpija, Krka, Primorska itd. Izredno lep dosežek in priznanje našemu klubu za odlično delo v mlajših selekcijah, hkrati pa spodbuda za naprej!

Tomaž Slavec: »Dobro delo se slej kot prej obrestuje. Poleg odlične uvrstitve v Pokalu mladih velja poudariti, da je v sezoni 19/20 za člansko moštvo nastopilo kar pet mladincev in kadetov. kateri so posamično igrali v povprečju več kot 20 minut na tekmo. Uresničujemo pot razvoja, katero smo začrtali pred 4 leti. Čestitke trenerjem, zahvala pa vsem kateri pripomorete pri delovanju kolektiva KK Plama-pur«