PORAZ PROTI PORTOROŽU

Zdravstvene težave Miličevića (7 točk) in vidna utrujenost naših igralcev, kot posledica težkega gostovanja pred tremi dnevi, so bili razlogi, da je bilo že pred srečanjem moč slutiti, da bo današnja tekma zahteven izziv.

Gostje so tekmo odprli po svojih notah in hitro povedli z 0:7. V prvi četrtini, ki se je končala z rezultatom 11:23, je Portorož imel izjemno natančen met za 3 točke. Zadeli so kar 5 metov za 3 točke, od tega 3 Miklavčič (15 točk). V drugi četrtini so se domači igralci s koši Zalarja (11 točk, 11 skokov) približali na 7 točk razlike, na kar je Portorož odgovoril z delnim izidom 15:2. Zaostanek je tik pred iztekom polčasa s trojko omilil Hreščak (14 točk). Rezultat polčasa 33:46.

V tretji četrtini so gostje kontrolirali priborjeno prednost, nato pa je sledila infarktna zadnja četrtina. Na začetku četrtine, ko so gostje s košem Kavgiča (8 točk, 12 skokov) povedli za 16 točk, so gledalci že začeli zapuščati dvorano. Naši igralci se niso predali ter so s conskim presingom na nasprotnikovi polovici in na krilih kapetana Jenka (16 točk) zaostanek slabe 4 minute pred koncem zmanjšali na 2 točki razlike. Sledile so napake enih in drugih, sekundo pred koncem pa je imel Hadalin (8 točk), pri zaostanku treh točk, na voljo 3 proste mete. Prvega je zgrešil, drugega zadel, tretjega zgrešil in gostje so se veselili zaslužene zmage. Pokopala nas je slaba prva četrtina ter natančnost gostov izza črte treh točk (11 zadetih trojk s 50% natančnostjo).

V soboto naše igralce čaka gostovanje v Sežani.