U13 ◾ KK LOGATEC – KK PLAMA PUR BELI

U13 ◾ 02.10.2021◾ Logatec

KK Logatec – KK Plama-pur beli 53:55 (9:14, 5:23, 22:8, 17:10)

POROČILO KZS

Prvo tekmo 1. SKL U13 so fantje začeli naravnost odlično. Številne lepe asistence igralcev, ki so zadolženi za prenos žoge v napadalno polovico in dobro “laufanje” v protinapad je izgledalo naravnost vrhunsko. Rezultat na polčasu 22 točk v našo korist. Vendar se domačini niso predali. Bučna podpora staršev s tribun, navijanje na klopi domačinov in okolje gostujoče dvorane je naše fante malce zmedlo, delali so napake ki jim niso v navadi, posledično je padla koncentracija tudi v samih zaključkih, zato je naša prednost kopnela. 43 sekund pred koncem je domačinom uspelo celo izenačiti, vendar so fantje v naslednjem napadu uspeli umiriti misli, po dobrem prodoru in asistenci Nejca ter košu Davida so dosegli še 55 točko vendar drame še ni bilo konec. Domačini so zdrveli v napad, ki so ga uspeli naši junaki obraniti. Na semaforju je bilo še 20 sekund, žoga pa naša. Lahko bi jo zadržali do konca, vendar smo zaključili po pičlih petih sekundah, seveda neuspešno in tako dali domačinom še zadnjo možnost za izenačenje. Na srečo so bili neuspešni, dobili smo posest in zmago iz Logatca odnesli domov.

Prav tekme so tiste, ki otrokom dajo največjo izkušnjo. Dajo jim možnost, da se iz svojih napak nekaj naučijo, da se naučijo odgovarjati za svoje odločitve in nositi posledice le teh.

Skupaj zrejo v prihodnost, ki bo svetla toliko, kolikor si jo bodo sami ustvarili, mi jih bomo pa sem pa tja kdaj usmerili ali pa opozorili na kakšno oviro. Ovinkov ni. Samo ovire, ki jih že uspešno premagujejo.