U15 ◾ KK PLAMA PUR – KK LJUBLJANA

U15 ◾ 08.12.2019 ◾ Ilirska Bistrica

KK Plama-pur – KK Ljubljana A 58:63 (9:15, 20:17, 15:4, 14:27)

POROČILO KZS

Dobra tekma. Dober in korekten nasprotnik. Boljše so začeli oni, vendar smo trmasto vztrajali pri svoji igri in jim v tretji četrtini dovolili vsega 4 točke, od tega so dvakrat od 8 poizkusov zadeli s črte prostih metov in samo enkrat iz igre. Ko je že kazalo da bomo v tretji četrtini tekmo pri +10 obrnili na svojo stran se je zgodilo. Ocena enega izmed sodnikov da je bil pri metu storjen “favl”, nato pa v isti sapi še isti igralec dobi 5 osebno napako pri zapiranju in to na tekmi kjer sta sodnika pustila bolj “moško igro”. To je precej razjezilo starše na tribuni, ki kot je od staršev pričakovati dojamejo igro subjektivno in emotivno.

Ampak ok, tudi sodniki so ljudje gremo naprej, igramo do konca, vodimo do 38 minute, nasprotnik nas dobiva na moč, atribut, ki so ga po naših težavah z osebnimi napakami s pridom izkoristili, mi smo pa tisti ki si nabiramo “favle”, starše to še dodatno razjezi in ob nekaj protestih s tribune se tekma minuto do konca prekine, sodnika zahtevata, da se satrši domače ekipe iz dvorane odstranijo. Starši so seveda razumno odšli, da so otroci lahko tekmo končali v miru.

Tekmo smo izgubili. Iz tega smo se veliko naučili. Naredili smo nekaj napak, vendar smo igrali dobro. Vemo kje so naše rezerve in igralci s pridom odpravljajo napake na katere jih opozarja trener. Veseli me da so igralci postali prvai borci, “fajteri” in se ne predajo do samega konca. Danes so naredili vse in zame je to glavna zmaga.

Staršem je kodeks obnašanja na tekmah predstavljen, vsi so skrbni in svoje otroke 100% podpirajo tako na treningih kot na tekmah. Naš klub in delo spoštujejo in nam pri vzgoji igralcev zaupajo maksimalno. Radi hodijo na tekme, tudi tiste gostujoče, razumejo, da sodniki delajo napake in da se učijo, vendar se do sedaj še ni zgodilo, da bi morali zapustiti dvorano.

Dogodek, ki je zaznamoval lepo tekmo dveh enakovrednih ekip. Samo zato, ker človeško se je motiti, če kaj ne zmoti sodnikov. Nerad komentiram delo sodnikov, oziroma sodnika – da ne bo pomote, glavni sodnik je svoje delo dobro opravil – ampak, tudi sam bi bil rad pevec pa nimam posluha. Zato ne pojem in ni mi potrebno prazniti dvoran.

Uroš Jenko