U15 ZAČELI S PRIPRAVAMI NA NOVO SEZONO

Sezona za U15 se ni še niti zaključila, saj se bo prihodnji vikend v Novi Gorici za naslov državnega prvaka pomerilo 8 najboljših ekip, naši pionirji pa že igrajo pripravljalne tekme za kvalifikacije za 1. ligo naslednje sezone.

V sezoni 2018/2019 bodo pod imenom U15 beli nastopali igralci rojeni v letu 2004 in nekateri igralci rojeni v letu 2005. Konkurenca za dvanajsterico bo kar pestra, saj je na seznamu za ekipo kar 15 igralcev.

V nedeljo dopoldan, smo se na prvi tekmi v novi sestavi pomerili proti Ajdovščini, ki ima za prihodnjo sezono sestavljeno zelo močno in visoko ekipo. Kljub temu, da smo v tej postavi prvič sploh igrali skupaj (treniramo zaenkrat še ločeno), so naši fantje pokazali kar nekaj lepih potez, predvsem pa borbenost in željo, ki sta ključnega pomena za igranje košarke.
Tekmo smo sicer izgubili, vendar je na takšnih tekmah pomembno prej vse drugo kot sam končni rezultat. Domačinom smo nudili konkreten odpor in jim kljub neuigranosti večkrat prodali kakšno finto.

Kvalifikacije se za nas začnejo 25. 5. 2018, ko gremo na gostovanje k ekipi Portoroža. Do takrat se bomo dobro pripravili in poizkušali narediti vse, da jih premagamo in se naslednje leto zopet preizkusimo v najmočnejšem tekmovanju za kategorijo U15.