ZMAGA ČLANOV PROTI MEDVODAM

Člansko moštvo je odlično pričelo novo leto z drugo zaporedno domačo zmago. Prihod pokala EU zmagovalcev je botroval zelo visoki obiskanosti, saj si je tekmo ogledalo kar 550 gledalcev. Kljub zmagi za 16 točk in dejstvu, da gostje niso v tekmi niti enkrat vodili, se je bilo potrebno za zmago krepko potruditi.

Borbeno in na trenutke nervozno srečanje ni postreglo z atraktivno košarko, kar je nakazala že prva četrtina, ki se je končala z rezultatom 13:4. V tem delu tekme so gostje zadeli le enkrat iz igre. V začetku druge četrtine so se gostje s serijo košev kapetana Bunčića, sicer prvega strelca srečanja z 24 točkami, pri rezultatu 20:17 približali na zgolj 3 točke zaostanka. Z dvema trojkama strelsko razpoloženega Hadalina (14 točk) ter štirimi uspešno izvedenimi prostimi meti Zalarja (16 točk, 9 skokov) je naše moštvo prednost ponovno povečalo na 10 točk. Z zadetim metom Derenčina (8 točk) v samem izteku polčasa je naše moštvo odšlo na glavni odmor z 8 točkami naskoka. V nadaljevanju se je prednost gibala med 8 in 12 točkami razlike. Za KK Medvode je bil še posebej v tem delu srečanja nerešljiva uganka tudi tokrat odlični Srebovt, ki je bil z 20 točkami, 13 skoki in 5 asistencami v vseh kategorijah prvo ime našega moštva. Zmago sta v zaključku tekme zapečatila Derenčin z metom za tri točke in Hreščak z zabijanjem (13 točk, 6 skokov). Ključ do zmage je bil ponovno odličen skok, ki ga je Plama-pur dobila z 49:29.

Naše moštvo prihodnjo soboto čaka gostovanje v Ljubljani pri Parkljih, teden zatem pa bo primorsko obarvan; domača tekma proti Portorožu in gostovanje v Sežani.